Blicov bubanj – Guča 2011

Guča – Blicov bubanj 2011

blicov bubanj 2011

Proslava nagrade “Blicov bubanj” 2011 . godine

Osvajači nagrade Blicov bubanj 2011

Pobednik na 51. Dragačevskom saboru trubača je orkestar Vladimira Ivanovića iz Zagužanja. U oštroj konkurenciji između sedamnaest orkestara, čiji su članovi do 19 godina starosti, žiri je doneo odluku da upravo ovaj orkestar ponese titulu najboljeg, a “Blic” je ovim perspektivnim muzičarima dodelio bubanj.

 

– Ova nagrada nam mnogo znači. Nismo očekivali, ali smo je zaslužili. Hvala “Blicu” što veruje i podržava mlade trubače. Trubu sviram već 10 godina, sa deset članova u ekipi. Dnevno vežbamo po šest sati. Osvojio sam sve nagrade u mlađim kategorijama. Ovo nam je za sada vrhunac karijere, proglašeni smo u prestonici trube za najbolji omladinski orkestar, ali videćemo šta ćemo dalje. Vreme će pokazati da li ćemo biti uspešni kao naši preci, pošto su mi i otac i deda odlični trubači, kaže vođa ovog orkestra Vladimir Ivanović.

Ovaj orkestar je skoro svake nedelje imao po neki nastup, bilo da su to svadbe ili raune manifestacije, a sad očekuju “da će biti mnogo više poziva”, uz želju da jednog dana nastupe i u inostranstvu.

– Takmičiću se sve dok ne budem prva truba sveta. Moj uzor je Boban Marković. On je kralj trube, voleo bih da krenem njegovim stopama, da budem poznat kao on i njegov sin Marko. Imam i genetske predispozicije za to. Sve ću dati od sebe da uspem u tome, uzbuđeno nam je pričao Vladimir.

Drugo mesto na ovom takmičenju zauzeo je orkestar Marka Gligorijevića iz Duba, a treći je bio orkestar Marijusa Antića iz Vranjske banje. Najbolji omladinski trubač je Kristija Azirović iz Bojnika, a za njim su Kristijan Trajković iz Zagužanja i Isidor Sećirović iz Bojnika.

Prvo mesto kod pionira (do 15 godina) osvojio je orkestar Mihajla Stojkanovića iz Priboja, a pored njih su Duvački orkestar OŠ “Ivo Andrić” iz Bojnika i orkestar Emira Salkovića iz Bojnika. Titula najboljeg pionira trubača pripala je Emiru Salkoviću.

Izvor: www.blic.rs