Guča 2014

GUČA 2014 “PRESTONICA TRUBE”

Uživajte u Saboru trubača Guča 2014, od 4. do 10. avgusta – neverovatnoj energiji srpske trube i muzike brojnih trubačkih orkestara, nenadmašnim uzbuđenjima i jedinstveno okrepljujućoj atmosferi igranja i uzivanja do jutarnjih sati. Smeštaj tokom Sabora trubača u Guči obezbeđujemo u tradicionalnim seoskim domaćinstvima u centru sela, koje vode srdačni srpski domaćini, poznati po svom nezaboravnom gostoprimstvu i bogatom posluženju domaćih specijaliteta… uz odličnu domaću šljivovicu… Doživljaji tokom Sabora trubača u Guči su beskrajna uzbuđenja, koja obično završavaju u ranim jutarnjim časovima, kada vas bude zvuci srpske trube i mnogo pomažu u održavanju odlične kondicije.

Guča-2014-Pobednici

Festival Guča 2014

U Guči se od 1961. godine tradicionalno održava Dragačevski Sabor trubača – jedan od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala na svetu, najznačajnijih kulturno-umetničkih događaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara. Trubačka muzika tokom Sabora trubača ne prestaje. Trubački orkestri iz Srbije i čitavog sveta danju i noću majstorski sviraju trubu u restoranima i na ulicama Guče.

Sabor trubača u Guči je nezaboravan: stotine trubačkih okrestara sviraju nenadmašnu balkansku muziku, koja je postala popularna kroz zadivljujuću muziku Bobana Markovića i Gorana Bregovića, kao i mnogih drugih odličnih muzičara; ushićeni posetioci Sabora trubača Guča i lokalno stanovništvo zajedno igraju kolo; muzika se svuda u Guči čuje – na koncertima na binama Doma kulture i na stadionu. Održavaju se brojna takmičenja u starim zanatima i ručnim radovima, kao i predstavljanje tradicionalnih običaja.

Guča 2014

Organizujemo da srdačni lokalni domaćini dočekuju u Guči goste iz čitavog sveta i obezbeđuju smeštaj u svojim domaćinstvima u centru Guče ili u obližnjim selima udaljenim oko 10 -25 km, okruženim veličanstvenom prirodom planine Jelice. Služi se bogat tradicionalni doručak u seoskim domaćinstvima Guče, koja imaju 2 ili 3 uredne, prijatno i tradicionalno uredene sobe, sa upotrebom kupatila. Ukoliko više prija smeštaj u šatoru, obezbeđen je kamp u Guči sa potrebnim sadržajima: električni priključak, tuševi i toaleti, obezbeđenje.

Izvor: www.panacomp.net