Vlasinsko leto 2009

VLASINSKO LETO 2009

U pionirskoj konkurenciji takmičila su se četiri orkestra. Po oceni stručnog žirija za najbolji orkestar proglašen je orkestar Vladimira Ivanovića iz sela Zagužanja. Za Guču su se plasirali orkestri Kristijana Trajkovića i Vladimira Ivanovića iz sela Zagužanja i Davida Redžepovića iz sela Prekodolca.

U konkurenciji omladinaca takmičilo se ukupno pet orkestara. Za najboljeg trubača na celom takmičenju, žiri je proglasio Sašu Krstića iz sela Zagužanja, a najbolji orkestar je orkestar Kristijana Azirovića iz Bojnika. U Guči će se pojaviti sledeći orkestri: Danijela Vasiljkovića iz Lepenice, Ivana Pavlovića iz Grdelice, Saše Krstića iz Zagužanja i Kristijana Azirovića iz Bojnika.

vlasinsko-leto-2009

Vlasinsko leto 2009 – Trubači Vladimira Ivanovića

U konkurenciji seniora nastupilo je 25 orkestara. Nagradu za najizvornije muziciranje, pod nazivom Vlasinska pletenica, dobio je orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana. Za najlepšu pesmu proglašena je pesma – Gora ječi – u izvođenju orkestra Nenada Mladenovića iz Vranja.

Najbolje odsvirano kolo je – Vranjski čoček – orkestra Ekrema Mamutovića iz Vranja.

Trubu žirija publike dobio je Aca Novković iz Zagužanja. Za najboljeg trubača po oceni stručnog žirija proglašen je Elvis Ajdinović iz Surdulice.
Memorijalnu nagradu Bakija Bakić, koju po tradiciji dodeljuje Ilustrovana politika, dobio je orkestar Nenada Mladenovića iz Vranja, koji je ujedno proglašen i za najbolji orkestar Vlasinskog leta 2009. godine.

Direktan plasman za sabor u Guči izborilo je pet orkestara i to: Siniše Stankovića iz Zagužanja, Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, Ekrema Mamutovića i Nenada Mladenovića iz Vranja i Elvisa Ajdinovića iz Surdulice.

Vlasinsko leto 2009 – FINALE

Za mesto na finalnom takmičenju najboljih orkestara u Guči u baražu će nastupiti orkestri Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, Baneta Novkovića iz Zagužanja, Novice Anđelkovića i Božidara Nikolića iz Grdelice, Srđana Azirovića iz Bojnika i Staniše Saćipovića iz Surdulice.

Izvor: www.surdulica.org